Novo rukovodstvo-novi planovi: „Vranjača Gacko“

Nedavno je jedno od najstarijih udruženja u Gacku Udruženje „Vranjača“Gacko dobilo novog predsjednika Sinišu Adžića, ali i cijelo rukovodstvo je promijenjeno.

Novi ljudi, novi planovi, a akcenat je na očuvanju prirode i zaštiti životinjskog fonda. Možda zvuče ambiciozno, ali kažu da su planirane aktivnosti izvodljive ukoliko podrška Opštine i RiTE, koje su se obavezale na to, ne izostane.

Nadaju se da će podršku imati cijele lokalne zajednice, počevši od pravih lovaca i ribolovaca, a uskoro će dodijeliti zahvalnice i počasne članarine za one čija članska knjižica broji više od 50 godina.

O istorijatu društva nekom drugom prilikom ćemo govoriti, jer za sada nisu poznati podaci kada je tačno osnovano, a Adžić kaže da je ovo najvjerovatnije najstarija građanska organizacija na području Opštine, ali tek će se potruditi da detaljno istraži kada je osnovana.

Novi predsjednik je član društva već 20 godina i kaže da se prihvatio ove funkcije isključivo iz ljubavi prema prirodi i želji za njenim očuvanjem.

Ne želi previše da komentariše rad dosadašnjeg rukovodstva, ali ističe da dosta toga treba mijenjati, prije svega finansijsku konstrukciju.

Prva akcija, postavljanje hranilišta koja su već nabavljena, biće obavljena u februaru, kada se očekuje prisustvo predstavnika Lovačkog saveza RS. Uz podršku saveza, lokalne zajednice, nadležnih ministarstava, ali i lovaca i ribolovaca, novo rukovodstvo tvrdi da dobar rezultat ne može izostati.

Detalje ćete saznati u razgovoru koji slijedi….