Održan sastanak sa v.d. direktora javnih ustanova

Juče je u kabinetu Načelnika Opštine Gacko održan sastanak sa novoizabranim vršiocima dužnosti direktora javnih ustanova, koji su imenovani na skupštinskom zasjedanju.

Prema riječima načelnika Opštine, dr Ognjena Milinkovića, sastanak je bio radnog karaktera i imao je za cilj upoznavanje novoimenovanih na ove funkcije sa menadžmentom Opštine, strategijom razvoja u naredne četiri godine i planom rada u prvom periodu.

„Novi direktori su upoznati sa jako teškom finansijskom situacijom u opštini, kao i sa planom štednje i ušteda u narednom periodu. Tek je izglasan Nacrt budžeta, a čim se nađe na javnoj raspravi, novoizabrani predstavnici ovih ustanova moći će da učestvuju u izradi budžeta dostavljanjem prijedloga i sugestija šta je potrebno i šta je ono što opština može uvrstiti u budžet“, rekao je Milinković, koji je sa novim menadžmentom javnih ustanova razgovarao u prisustvu svog zamjenika, savjetnika i načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti.

Podsjećamo, na Drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Gacko, razriješeni su dužnosti direktori šest javnih ustanova sa područja opštine i imenovani novi vršioci dužnosti.