U nedjelju u Gacku susret vječitih rivala u finalu KUP-a BiH: ŽOK „Gacko“- „Bimal-Jedinstvo“ Brčko

Danas je u Opštini Gacko održana konferencija za štampu, koja se uvijek održava pred utakmicu finala KUP-a BiH, u kojem se i ove godine sastaju „Gacko“ i „Bimal Jedinstvo“.

Predstavnici ŽOK „Gacko“ s ponosom ističu da su prvi put dobili organizaciju finalne utakmice KUP-a BiH. Zadovoljni su bili i predstavnici OS BiH i obećali su podršku u organizaciji budućih jačih utakmica u našoj opštini, jer kako su svi zaključili, to su naše odbojkašice zaslužile.

Konferenciji je prisustvovao i načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković, koji takođe nije krio zadovoljstvo što već godinama imamo ovako uspješan tim na državnom nivou i istakao da će u skladu sa mogućnostima, Opština kao i do sada pružati punu podršku ovom uspješnom gatačkom klubu.

Kapiten tima Helena Košutić Popović je istakla da su spremni za finale, i da uvijek postoji pozitivna trema koja podstiče adrenalin. Izrazila je žaljenje što se i ovaj susret mora odigrati bez prisustva publike, jer je kako je rekla, ona uvijek njihov sedmi igrač.

I trener Saša Slijepčević kaže da su sada kompletne, nakon perioda povreda, i da očekuje maksimum u nedjelju, s tim da je „Bimal-Jedinstvo“ i ovaj put favorit.

Bez obzira na to, svi su izrazili želju da pobjedu bolji u nedjelju (utakmica počinje u 14h i 30min. i najavljen je direktan prenos na BHT-u), srčaniji prije svega, a kao šlag na tortu, predsjednik kluba Željko Tepavčević, obećao je u narednom periodu nove jače sponzore i zahvalio se dosadašnjim.

Načelnik Milinković je rekao da će raditi na završetku sportske dvorane, kao preduslovu za razvoj sporta u Gacku, ali da nije realno da bude završena u ovoj godini.

Na konferenciji su govorili i član UO OS BiH Miloš Jelčić i direktor takmičenja OS BiH Marko Toholj, a moderator dešavanja bio je generalni sekretar kluba Radovan Papović.

Na konferenciji su govorili i član UO OS BiH Miloš Jelčić i direktor takmičenja OS BiH Marko Toholj, a moderator dešavanja bio je generalni sekretar kluba Radovan Papović.

Uz pozitivne želje i poruke sa konferencije za štampu i mi upućujemo kao i uvijek, riječi podrške, našim divnim djevojkama (djevojčicama)…Samo naprijed!

Dosadašnji uspjesi ŽOK „Gacko“:

-klub je osnovan 1996. Godine

-Najveći uspjesi su:

-pobjednik KUP-a RS 3 puta

-pobjednik KUP-a BiH 2014. Godine

-osvajač bronzane medalje Balkanskog KUP-a 2015.

-višestruki vicešampion BiH i finalista KUP-a BiH.

Uspjesi „Jedinstva“ Brčko:

-klub je osnovan 1946.

-Najveći uspjesi su:

-Šampion BiH 13 puta

-Pobjednik KUP-a BiH 11 puta

-Pobjednik KUP-a RS 18 puta

-MEL liga-treće mjesto 2019/2020.

-Višestruki učesnik CEV lige šampiona i CEV KUP-a

-Višestruki pobjednik u takmičenjima mlađih kategorija OS BiH i OS RS.

Više detalja u tonskom zapisu…