//Održana sjednica opštinskog Kriznog štaba

Održana sjednica opštinskog Kriznog štaba

Povodom nepovoljne epidemiološke situacije izazvane pojavom virusa korona, u petak 5. marta je održana sjednica Stručno – operativnog tima za  kovid 19, u novom sazivu.

Epidemiološka situacija u Gacku je ponovo zabrinjavajuća, zaključak je ovog sastanka. Raste broj zaraženih, testiranih i lica koja su pod temperaturom. „Ovim virusom trenutno su zaražene 22 osobe, dok je pod ljekarskim nadzorom njih 41. Danas je testirano šest lica, dok je na bolničkom liječenju pet osoba“- rekla  je direktorica Doma zdravlja Nevena Miljković Mandić. Broj pregleda je pojačan, od 22. do 28. februara pregledano je 450 pacijenata.

Sa sastanka je upućen apel zdravstvenim radnicima da se vakcinišu.

Štab apeluje na opštinske inspekcijske organe i pripadnike Policijske stanice, da pojačaju kontrolu poštovanja mjera regulisanih Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, donesenih na 69. sjednici održanoj 04. marta.

Dogovoreno je usaglašavanje i svih ostalih mjera propisanih ovim Zaključkom.

Ovoga vikenda biće pojačana kontrola ograničenja rada ugostiteljskih objekata, od strane pripadnika Republičke uprave za inspekcijske poslove putem nadležnih inspektora, kao i inspektora Opštinske uprave opštine Gacko i komunalne policije, uz asistenciju Policijske stanice Gacko.

Štab za vanredne situacije opštine Gacko apeluje na sve građane da budu disciplinovani i ponašaju se u skladu sa propisanim mjerama koje važe do 11. marta.