Bez interesovanja za javnu raspravu o Nacrtu odluke o komunalnom redu

Da li zbog pogoršanih epidemioloških prilika ili odsustva interesovanja, građani se danas nisu odazvali na javnu raspravu o Nacrtu odluke o komunalnom redu.

Darka Unković, načelnica Odeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu je rekla da se radi o dokumentu koji je značajan za kvalitet života stanovnika u lokalnoj zajednici jer određuje mnoštvo stvari- od održavanja čistoće na javnim površinama, preko uređenja naselja i načina odlaganja komunalnog otpada, pa do održavanja javne rasvete.

Istakla je da Odluka nije menjana od 2009. godine, kao i da je ponuđeni dokument preciznije definisao prava i obaveze kako građana, tako i odgovornih.

Za kršenje komunalnog reda predviđene su i kazne koje se za fizičko lice kreću od 50 do 500 maraka, a za pravno i do 5 hiljada KM.

Nacrt je urađen u saradnji sa Komunalnom inspekcijom koja će biti zadužena i za poštovanje provođenja odredbi.

Predloge i sugestije građani mogu da daju do 14. aprila. Stoga iz Odeljenja apeluju na sve stanovnike da učestvuju kako bi finalni dokument bio što kvalitetniji.

Nacrt odluke o komunalnom redu je dostupan i na internet prezentaciji Opštine Gacko, napominju u Odeljenju za prostorno planiranje i civilnu zaštitu.