Počela vakcinacija u Domu zdravlja u Gacku

U gatačkom Domu zdravlja je u petak 8. aprila u večernjim satima počela vakcinacija stanovništva na virus korona. Fajzerovom vakcinom vakcinisano je 18, dok je jedno lice primilo kinesku vakcinu. Prvog dana procesa vakcinacije vakcinisana su lica starija od 65 godina koji su se prijavili na poziv upućen iz Doma zdravlja, te nekoliko zdravstvenih radnika.

„U Dom zdravlja u Gacko stiglo je 18 Fajzerovih vakcina, 50 Astra Zeneke i 40 kineskih vakcina. Što se tiče daljeg plana vakcinizacije on će zavisiti od dostupnosti vakcine i želje građana za procesom imunizacije.Oko 500 stanovnika Gacka se do sada prijavilo za vakcinaciju“, potvrdila nam je direktorica ove zdravstvene ustanove, ginekolog dr Nevena Miljković Mandić.

Specijalista porodične medicine dr Srđan Kravić je istakao da je epidemiološka situacija u Gacku i dalje veoma složena i naglasio da proces imunizacije neće u potpunosti zaštititi pacijenta, ali da će svakako smanjiti mogućost komplikacije bolesti.

Među prvima u Gacku vakcinu je primio pedijatar dr Ratko Milinković i ovom prilikom pozvao sve sugrađane da se obavezno vakcinišu jer je to jedini pravi put da se izbore sa virusom korona.

Tonski prilog u nastavku: