//Кабинет начелника покреће процес израде стратегије развоја општине Гацко за период 2022-2027

Кабинет начелника покреће процес израде стратегије развоја општине Гацко за период 2022-2027

Како нам је најављено из кабинета начелника Општине, на наредној сједници Скупштине Општине  биће усвојена Одлука о покретању процеса израде Стратегије развоја  Општине Гацко 2022-2027.

Општина Гацко је једна од ријетких општина у Републици Српској и БиХ која ће самостално реализовати процес израде Стратегије. У том циљу, формиран је Општински развојни тим – кога чине преставници Општине Гацко, општинских јавних установа, те привредног и невладиног сектора.

Имајући у виду најављено усвајање Закона о стратешком планирању Републике Српске, израда општинских стратегија развоја ускоро  ће  бити и законска обавеза.

План општинске управе је да стратегија развоја наше општине буде израђена и усвојена до краја године, а да пројекти предвиђени Стратегијом буду реализовани кроз акционе планове за сваку наредну годину.

Из кабинета начелника  наводе да ће јавност бити упозната са свим фазама израде стратегије, те да ће грађани имати могућност да кроз јавне расправе у организацији Општине – изнесу своје примједбе, приједлоге и сугестије.