Ходочасници из Гацка управо кренули ка Острогу

30-ак вјерника, житеља општине Гацко, уз благослов и подршку Црквене општине Гацко око 11 часова кренуло је на ходочаствени пут до Манастира Острог, како би се поклонили Светом Василију Острошком.

Планирани долазак у Острог је 11. мај, а маршута је позната дуги низ година. Неки су дугогосишњи путници ка овом светом мјесту, док су неки прваци у томе. Свеједно, жеља је иста, за душевном храном, миром и дружењем са браћом и сестрама.

Да би ова скромна литија била љепша, овај пут побринуле су се једна Божидарака, и једна Гордана.

Први пут са пријатељима иде и Радмило Настић, који је несрећним случајем изгубио вид, али коме су као и многим другим људима који се налазе у сличној ситуацији, самим тим друга чула изоштренија.

Оствариће своју жељу, заједно са пријатељима, који су и иначе свакодневно са њим, а једна сестра је уз подршку брата такође на путу да оствари свој дугогодишњи сан. Није изостала ни подршка породице, кћерки, синова, и љепших половина, који су их испратили.

Дајемо подршку свима, а што не можемо и не знамо рећи ријечима, видјећете на сликама испод текста…Прилог ћете пратити сутра ујутру у оквиру јутарњег програма, уколико желите чути шта су прије пута, док су вршили последње припреме, рекли за Радио Гацко.