Uređenjem dvorišta žitelji Solunskih dobrovoljaca 43 bave se dugi niz godina i uljepšavaju naš grad

Ulica Solunskih dobrovoljaca može se pohvaliti nizom ljepota, među njima svakako i Gimnazijom, kao institucijom, gimnazijalcima, srednjoškolcima, svim mladim ljidima koji prolaze njom, ali i dvorištem ispred Ruske zgrade koje uređuju uglavnom stanovnici dva ulaza, 43 i 39.

Juče se prvi ulaz pridružio i dao podršku uređenju opštine koje već sedmicama organizuje Opština Gacko uz podršku Crkvene opštine Gacko i drugih javnih institucija, preduzeća, škola, sportskih klubova, udruženja građana.

Predsjednik ZEV ulaza 43, Obro Kokotović ističe jedinstvo svojih komšija, koji se na ovakve akcije odazivaju uvijek, dobrovoljno i sa zadovoljstvom.

Druženje je bonus koji dobiju uvijek i koji sve začini. Pozitivna atmosfera i rad se prenose i na okolinu, tako da ima pomaka, pa se i drugi ugledaju na ove vrijedne ljude.

Apeluju na savjest građana Gacka da o svom gradu brinu sa pažnjom, jer on je njihov i ni jedno komunalno preduzeće ne može očistiti ono što možemo isprljati, iako se ne libe da kritikuju i rad komunalnih službi.

Nadaju se da će nadležni u opštini opet uvidjeti koliko oni doprinose uređenju okoline i samim tim očekuju podršku, koja im je, kako kažu, obećana. Misli se na asfaltiranje prostora ispod zgrade.

Što se njih tiče nastaviće sa dobrom tradicijom i narednih godina, koja se osim sređivanja dvorišta i okoline, odnosi i na pozdrav maturantima u vidu plakata podrške, novogodišnjem kićenju ulaza i dvorišta, i sl.aktivnostima, u kojima ne zaostaje ni ulaz sa brojem 39, za koji kažu da im je pozitivna konkrencija.

Razgovor sa Obrom Kokotovićem slušate u programu Radio Gacka od 13h u bloku lokalnih aktuelnosti…Više detalja u razgovoru koji slijedi…

Savo Vujovic i Obro Kokotovic