Синдикат „Електропривреде РС“ најавио радикализацију протеста

Представници Синдиката  „Електропривреде Републике Српске“ одржали су данас састанак  у Гацку, а пово д је то што им је генерални директор Лука Петровић послао Колективни уговор на потпис, без усаглашавања са њима.

Зоран Мићановић, предсједник Одбора синдиката ЕРС, истакао је да у наредном периоду синдикат неће разговарати са генералним директором Луком Петровићем, већ само са ресорним министром и предсједником Владе.

Мићановић је нагласио да уколико Електропривреда буде уништена нестаће и Република Српска.

Данас је оформљен штаб за велики јавни протест који ће се одржати испред зграде Електропривреде а синдикат тражи да им се обрати ресорни министар и предсједник Владе.

„Радницима Електропривреде желе  да смање плате, а генерални директор манипулише са јавношћу када тврди супротно“, поручио је предсједник Синдиката радника Р и ТЕ Гацко Жељко Тепавчевић.

Мирослав Кременовић, предсједник синдикалне организације Електродистрибуције Пале, каже да су електродистрибутивна предузеће дошла у ситуацију да немају кадрова техничке струке.

Предсједник синдикалне организације ХЕ на Требишњици Милош Нинковић позвао је генералног директора да потпише уговор.

„Нисам задовољан стањем у енергетском сектору и односу према предузећу Р и ТЕ Гацко“, истако је помоћник директора предузећа Срђан Миловић .

Он је додао да сутра у поноћ Термоелектрана Гацко улази у ремонт, али радови не могу почети јер није обезбијеђена гаранција на камате од стране Владе РС чиме се извођачима не може гарантовати да су средства за ремонт обезбијеђена.

Опширније у тонском прилогу: