Атлетичар Игор Зеленовић сигурним скоком у будућност

Бројна спортска такмичења и у овој , као и прошлој години су одгођена, али вриједни спортисти, нарочито они који су се опредијелили за професионални спорт, вриједно раде. Међу њима, један од најпознатијих Гачанина тренутно у атлетици, Игор Зеленовић већ годину дана тренира у АК „Војводина“, са најбољим тренерима у Србији.

Кренуо је из родног Автовца, са природним предиспозицијама за спорт, али и огромном вољом да у њему успије, преко АК „Леотар“ Требиње и првих медаља, до једног од најтрофејнијих атлетских клубова у Србији, АК „Војводина“ у Новом Саду.

У Србији је овај спорт на много вишем нивоу него у БиХ, а довољно је рећи да је члан клуба и чувена Ивана Шпановић. Игор остаје вјеран својој омиљеној дисциплини, скоку у даљ, у којој је веома напредовао за годину дана, од 14 корака и скока од 6,35 метара, до 8 корака и 6.50 метара.

Опробаће се у и десетобоју, а каже да има сложан и добар тим атлетичара нешто старијих од њега. Не занемарује ни образовање, а захваљујући знању из првог разреда машинског техничара у Гацку, без проблема је уписао цијењену Школу графичкиог дизајна „Милева Марић Ајнштајн“ у Новом Саду и у њој постиже одличан успјех.

У Гацко радо долази, дружи се са пријатељима, посјећује и Требиње, гдје је направио прве озбиљније атлетске кораке, али истиче и да су га другари у Новом Саду лијепо прохватили.

И овај пут је испоштовао једину електронску медијску кућу у Гацку и био наш гост, па послушајте какви су му планови за будућност… Ми му желимо да остане какав јесте, прави Херцеговац, у изворном смислу те ријечи, храбар, поносан, борбен и у исто вријеме пун поштовања за све који су му помогли у досадашњем животном путу и каријери. Разговор слиједи испод слика…