ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА БОЉА, ОПШТИНА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА ПОМОГНЕ

О епидемиолошкој ситуацији и процесу вакцинације у нашој општини, али и новитетима у гатачком Дому здравља данас смо разговарали са др Невеном Миљковић Мандић, директорицом Дома здравља и начелником општине Гацко др Огњеном Милинковићем.
Др Миљковић Мандић је истакла да је епидемиолошка ситуација у Гацку значајно повољнија него у марту и априлу. Такође, истиче да је у нашем Дому здравља до сада вакцинисано више од 600 људи, те да је одзив наших грађана већи него што се очекивало.

Начелник Милинковић захвалио се љекарима на свему што чине у последњих сада већ више од годину дана. Такође, истиче да је недавна набавка мултифункционалног апарата за Дом здравља само почетак улагања општинске управе у медицински сектор у Гацку. Апарат је набављен под повољним условима и посебну вриједност има у времену епидемије.
Докторица Миљковић Мандић истиче и да је срећна околност што начелник долази из љекарске струке, због чега и на тај начин разумије проблеме са којима се суочавају медицински радници током пандемије.

Пуно је, каже, наслеђених проблема из претходног периода, које ће, кроз активну сарадњу са општинском управом настојати да ријеше у најскоријем периоду. На трагу тога, истиче и да се до краја ове седмице очекује реализација договора који је начелник Милинковић постигао са највишим представницима републичких и државних власти, током њихових недавних посјета Гацку.

По том договору – наш Дом здравља ће у наредним данима од Министарства здравља Републике Српске добити 87 000 КМ као помоћ за рјешавање статуса четворо радника који су испунили услове за одлазак у пензију.
На крају разговора, наши саговорници сложили су се да је вакцинација једини излаз из ове епидемије, те позвали суграђане да се вакцинишу, као и да се придржавају епидемиолошких мјера.