Завршена манифестација „Дани Саве Владиславића“

Манифестација „Дани Саве Владиславића“ затворена је изложбом радова о знаменитом Гачанину која је у суботу вече организована у галерији Дома културе у Гацку.

Изложбу је отворио замјеник амбасадора Руске Федерације, Алексеј Керестеђијанц.

„Ово је шести пут да се организујемо „ Дане Саве Владиславића“, а то је само једна од манифестација које општински одбор „Просвјете“ организује у оквиру културног љета. Изложбу смо организовали уз помоћ Филозофског факултета из Источног Сарајева“, истакао је предсједник општинског одбора  Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, Радомир Вучковић.

„ Опредјељење руководства општине Гацко је да направи једно ново Гацко у културно-историјском смислу. Обновићемо у наредном периоду кућу Саве Владиславића и лик и дјело вратити на мјесто које му припада“, нагласио је начелник општине Огњен Милинковић.

Активности око доласка изложбе из Русије на Филозофски факултет трајале су више од годину дана, а велике заслуге за то припадају Драги Мастиловићу, историчару и декану Филозофског факултета у Источном Сарајеву.

За музички дио програма заслужне су сестре Бојана и Јована Радмиловић, а присутни су уживали у руским народним пјесмама.

Послушајте у тонском прилогу: