Стони тенис живи у Гацку кроз Школу тениса „Јагуар“

Школа стоног тениса „Јагуар“ Гацко постоји 10 –ак година и функционише са скромним буџетом. Рекреативног је карактера уз повремено учешће на турнирима као што је био протеклог викенда у Стоцу, гдје су наступила 3 стонотенисера из Гацка, а два су дошла до полуфинала у конкуренцији од око 50 играча.

„Стони тенис није популаран спорт у Херцеговини, а ни шире, сматра се зимским спортом и углавном се њиме баве рекреативци“, каже предсједник Школе стоног тениса Митар Таушан.

Његова предност је та што нема граница ни када су године у питању, нити било какве друге разлике и подјеле. Сви су добро дошли на часове ове секције, а тренинзи се одржавају у поподневним сатима од 17 до 20 часова у спортској дворани.

Ограничења су једино техничке и инфраструктурне природе јер располажу са само два стола и скученим импровизованим простором. Надају се изградњи започете дворане, гдје је планиран простор за стони тенис.

За сада задовољни су што се секција која је давних 90-их повремено фунционисала у СШЦ „Перо Слијепчевић“ захваљујући заинтересованим професорима, ипак није угасила. У нади да ће овај спорт заживјети и у Гацку, као нпр. у Фочи, вашој пажњи препоручујемо овај разговор…