Са кошарком спремно у будућност-Александар Тунгуз

Почеци кошаркаша  из Гацка Александра Тунгуза везани су, као и за већину дјечака када је спорт у питању, за основну школу, прво фудбал,а затим за кошарку. У шестом разреду дешава се заокрет ка кошарци, у подршку тренера ОКК „Гацко“ Владимира Вуловића, Александра Никчевића и Александра Мастиловића.

Истиче као важне фигуре у првим кошаркашким корацима и Вукоту Крстојевића, кошаркаша, са којим је као основац тренирао, али и тренера Мићана Аџића са којим је одрадио припремне, индивидуалне тренинге, пред одлазак у „Партизан“ у другом разреду средње школе.

Након „Партизана“, у завршном разреду средњошколског образовања, враћа се у Херцеговину у требињски „Леотар“ са којим је освојио Првенство РС.

Следећа дестинација била је Прњавор, општина за коју каже да много улаже у спорт, и клуб  са којим је извојевао опстанак у лиги у протеклој сезони.

Пред  њим су тек игре, он се нада у премијерлигашким клубовима, у земљи или иностранству, гдје га пут одведе. Тренутно одмара и тренира у Гацку, гдје се дружи са пријатељима и ужива у чарима Гацка и Херцеговине.

Узор му је Богдан Богдановић, а он игра управо на истој позицији као прослављени српски кошаркаш. Овај 22-годишњи младић из нашег града, каже да је задовољан досадашњим успјехом и чињеницом да већ одавно сам зарађује за живот. Више у разговору који слиједи…