Реаговање Колегија Радио Гацка на излагање Синише Шуковића, шефа Клуба одборника СНСД на 5. Редовној сједници СО-е Гацко.

Обраћајући се одборницима Шуковић је изрекао низ неистина, увреда и клевета на рачун рада ИКЦ Радио Гацко називајући га „скандалозним“ и „режимским“ који је према његовим ријечима свих протеклих година „радио у интересу једног човјека и његове породице“ – чиме је према мишљењу  Колегија Радио Гацка злоупотребио скупштинску говорницу, утолико више што је господин Шуковић шеф одборничког клуба СНСД  у СО-е Гацко.

Забрињава и понашање предједника СО Рајка Паповића, који ни у једном  моменту није реаговао на увреде.

Наша медијска кућа скоро три деценије емитује провјерене садржаје без намјере изазивања скандала и због тога смо повријеђени оваквим квалификацијама.

Уређивачка политика Радио Гацка од оснивања до данас се заснивала на професионалном, истинитом и благовременом информисању јавности за шта имамо необориве доказе.

Радили смо у најбољем интересу свих грађана нaше општине без обзира на страначку припадност и никада и никоме није ускраћено учешће на овом медију као што Шуковић тврди без аргумената.

Предизборну кампању смо свих протеклих година водили у складу са правилима Регулаторне агенције за комуникације.

 Једна  у низу неистина које је Шуковић истакао за скупштинском говорницом је да је њиховом кандидату онемогућено представљање у кампањи за предходне изборе што је апсолутно нетачно.

Све и да смо хтјели (а зашто би? ), Регулаторна агенција за комуникације би нас строго санкционисала будући да нам доставља јасно дефинисана правила политичких субјеката по којима, у предизборној кампањи, сваки политички субјекат мора имати исти третман у нашемпрограму.

Шуковићу је то стопроцентно јасно будући да смо у свакој предизборној кампањи свим политичким субјектима који учествују на изборима достављали Правилник о медијском представљању.

 Због  тога овакав наступ одборника Шуковића сматрамо злурадим покушајем да наш рад дискредитује у очима јавности у чему засигурно неће успјети.

Професионалним радом скоро 30 година задобили смо повјерење ширег круга слушаоца који нам вјерују јер ниједног тренутка нисмо износили непровјерене информације.

Желимо истаћи да запослене у Радио Гацку, као и одборнике уосталом, финансирају грађани наше општине посредством буџета и сматрамо да је непристојно својатање буџета од било чије стране. Што се тиче висине наших плата одговорно тврдимо да су у складу са важећим актима.

Наш посао је захтјеван и одговоран и подразумјева вишеструко ангажовање јер уз новинарски посао уређујемо и сајт иако нисмо додатно плаћени. У наше плате је урачунат и топли оброк.

Напомињемо да ћемо, без обзира на притиске и увреде, радити као и свих досадашњих година у интересу јавности и сачувати дигнитет Радија. Радо ћемо уважити сваку, аргументима поткријепљену критику, без обзира од кога долази.

Недопустивим сматрамо изношење паушалних оцјена о нашем раду, личне мржње и фрустрација за прикупљање јефтиних политичких поена. Наш задатак није да служимо ничијим личним жељама и интресима већ да свестрано, потпуно и одговорно информишемо јавност.

Било би добро да одборник Шуковић, умјесто пријетњи и клевета, своју енергију усмјери на рјешавање питања од значаја за нашу општину и њене грађане. Они који су га бирали, свакако,то и очекују.