Промовисана књига „Земљом Херцеговом“

У организацији општинског одбора ПРОСВЈЕТЕ и Народне библиотеке ових дана је у Гацку  одржана промоција књиге „Земљом Херцеговом“  аутора Алексе и Радомира Вучковића, који су према ријечима  рецезента  др. Драгослава Бањака  истакли намјеру  да од заборава отргну  херцеговачко село ,предјеле, људе и све оно  што нас веже са нашом прошлошћу и садашњошћу.

Књига је споменик  уложеног труда , који  су Вучковићи  уложили  снимајући емисије  за Херцег телевизију   нагласила је  директор Музеја Херцеговине  Ивана Грујић и  додала да  многи нису ни чули за села  која су  предстaвљана   на телевизији. Посебан  значај овог серијала је што су  говорили   последњи житељи  ових села подвукла је Грујићева.

Иако је било најављено да ће о књизи говорити и књижевник Милан Мицић , он је  обавијестио организаторе да је  спријечен  да присуствује промоцији а његову рецензију је прочитала проф српског језика  Анђелина Никчевић која је  уједно и водила програм.О књизи је говорио и професор Ђорђе Дабарчић . Аутори, отац и син Радомир и Алекса Вучковићи су се захавили свима који су одвојили вријеме да  топло  љетно вече проведу уз промоцију њихове књиге којом приликом  су најавили и други дио  „Земље Херцегове“ у скоријој будућности.Опширније у прилогу…