Екипно и појединачно стријелци из Гацка најбољи на Првенству РС

Првенство Републике Српске у гађању серијском ваздушним пушком, одржано је у недељу 18.07.2021. у градској стрељани у Теслићу у организацији СС РС и СК „Геофон“ из Теслића. На Првенству су наступили стрељачки клубови из цијеле РС који раде овај програм стрељаштва, осим екипа СК „Гласинац“ .

СК „Младост“ из Гацка је наступио са 4 екипе, двије мушке и двије женске у обје категорије и био најуспјешнији клуб на Првенству, за екипне и појединачне пласмане.

РЕЗУЛТАТИ:

Јуниори:

су гађали у саставу:

  • Иван Слијепчевић 331 круг
  • Иван Појужина  279 кр.
  • Стефан Појужина  255 кр.

Погодили су 865 кругова и заузели прво мјесто у екипном пласману, освојили пехар и златне медаље, испред друге екипе клуба домаћина СК Геофон 832 кр, а трећа је била екипа Рудара из Угљевика 757 кр.

Појединачно прво мјесто је освојио Иван Слијепчевић који је освојио три златне медаље на овом Првенству. Међу првих 5 се пласирао и Иван Појужина који је погодио исти резултат као и Милош Шушић од 279 кр.

Јуниорке:

Због изостанка  екипе Гласинца није било званичног проглашења побједника.

У појединачном пласману Тијана Црногорац је стигла до медаље за треће мјесто а четврто је заузела још једна наша такмичарка Вања Ивковић. Трећи члан екипе је била Наташа Копривица која је погодила властити рекорд.

Сениори:

У сениорској конкуренцији домаћин није обезбиједио довољан број екипа за званично проглашење, није имао своју екипу већ су само појединачно наступали, те је наша сениорска екипа и екипа СК „Мегалодон“ из Бања Луке, остали без званичних признања за своје екипне пласмане.

У појединачном пласману сениора су освојили златну медаљу. Најбољи резултат и прво мјесто је освојио стријелац Младости Иван Слијепчевић. За екипу сениора су још гађали Милош Шушић и Стефан Појужина.

Сениорке:

 гађале су у саставу:

  • Тијана Црногорац 272 круга
  • Вања Ивковић  270 кр.
  • Јована Лојпур  226 кр.

Погодиле су 768 кругова и заузели треће мјесто у екипном пласману, те освојили пехар и бронзане медаље, Прва је била екипа СК Рудара из Угљевика а друга, СК Мегалодон из Бања Луке.

Појединачно међу првих 5 су се пласирале наше двије такмичарке Тијана Црногорац и Вања Ивковић.

Спонзор СК „Младост“ за одлазак на ово Првенство у Теслић, било је ЗП РиТЕ Гацко.

Сениорке-треће мјесто у РС