Prva kotlićijada u Gacku – druženje uz ukusan zalogaj

Prva kotlićijada je u potpunosti uspela. To bi bio najkraći raport sa događaja koji jeste bio takmičarskog karaktera, ali je u prvom planu imao druženje i dobru zabavu.

Od ranog jutra se na izletište „Košuta“ slivala kolona učesnika koji su postavljali kotliće i počinjali loženjem vatre i seckanjem luka, što su prvi potezi u ne tako složenoj, ali tajanstvenoj tehnologiji pravljenja kotlića.

Za takmičenje se prijavilo 26 ekipa, a osim iz Gacka, stručnjaci za pravljenje kotlića su stigli i iz okolnih gradova – Bileće, Nevesinja, Miljevine i Ljubinja.

Vreme je poslužilo, a dobro raspoloženje nije napuštalo učesnike koji su, dok se krčkalo u kotliću, uživali u prelepom ambijentu borove šume na „Košuti“.

Turistička organizacija Gacko koja je inicirala i organizovala prvu kotlićijadu ima sve razloge da bude zadovoljna.

A žiri je za najbolji kotlić proglasio onaj koji je pripremila ekipa kafea „Stori“, drugi su bili predstavnici kafea „As“, dok jena trećem mestu bio kotlić koji je napravila ekipa restorana „Košuta“.

I, na kraju da kažemo da je i vreme išlo na ruku, pa je do večerrnjih časova uz ukusan zalogaj i dobru atmosferu nastavljeno druženje.

Više pojedinosti u tonskom prilogu: