На Клињу у суботу такмичење у скоковима у воду

У оквиру манифестације „Културно – спортско љето Гацко 2021“ у суботу, 24. јула у 16:00 часова, на језеру Клиње „Културно – спортски центар“ Гацко организује догађај који је сам по себи побрао већ велику заинтересованост, али и симпатије.

Наиме, очекивања организатора су да ће скокови у воду на Клињу бити прави регионални празник када је ова адреналинска дисциплина у питању.

„По први пут, у нашем граду организујемо такмичење у скоковима у воду у двије категорије, са најстарије лучне бране на Балкану, бране Клиње. Висина је оквирно 5 метара и то је оптимална висина да се велики број рекреативних скакача укључи и да такмичење буде успјешно“, казао је координатор за спорт у ЈУ КСЦ Гацко, Милан Гутовић.

Према ријечима Гутовића, већ је велика заинтересованост, а учешће је бесплатно у обје категорије. Безбједност је, по његовим ријечима, на првом мјесту.

„Са “Велике стијене“, како је популарно зовемо, скакаће се на ноге. Када је безбједност у питању, водиће се максимално рачуна, биће ту лиценцирани спасиоци, активни током цијелог извођења скокова. Што се тиче регуларности такмичења, правилног бодовања и оцјењивања, биће ангажован трочлани жири. Два члана су из Требиња и један из Гацка“, рекао је Гутовић и додао да очекују велики број такмичара на догађају регионалног карактера, уз промоцију спорта, здравог начина живота, али и забаве.

Такође, план је био да се манифестација употпуни са егзибиционим дијелом, са неким од популарних скакача.

„Незгодан је термин, јер се сада одржавају слични догађаји и у другим градовима, али није искључено да догађај употпуни нека од регионалних звијезда овог адреналинског спорта, као нпр. Лоренс Листо“, потврдио је Гутовић.

Наградни фонд, чији је покровитељ кладионица Вилијамс, за обје категорије је идентичан. Награда за прво мјесто је 200 КМ, за друго 100 КМ и за треће 50 КМ.

Циљ је да тај дан, поред наших суграђана, буде и што већи број људи са стране који ће се увјерити у туристичке потенцијале Гацка, из кога ће понијети најљепше успомене, кажу организатори.