Под контролом пожар у Шумама и на Рудој Главици

Већ трећи дан је активан пожар на подручју села Шуме и Руда Главица, а синоћ је ветар поново распламсао ватру у Наданићима, рекао је за Радио-Гацко Алекса Вучковић, старешина Ватрогасно-спасилачке јединице.

„Након обиласка пожарне линије може се рећи да је данас ситуација под контролом. Екипе су у селу Шуме дежурале и током ноћи, а и тренутно прате ситуацију на терену“, истакао је и додао да велику захвалност дугују мештанима који су припадницима ВСЈ пружили помоћ. Ватрогасци процењују да је пожарна линија дуга око 10 километара као и да је највећа штета проузрокована на електро-мрежи.

Из Електро- Гацка су нам потврдили да су јуче на терену били до 20 часова. Промењено је 9 стубова, а сви далеководи су тренутно под напоном. Руководилац РЈ Александар Рашовић је потврдио за наш радио да ће и данас радити на отклањању штете коју је пожар проузроковао на нисконапонској мрежи.

Без напајања електричном енергијом је тренутно део потрошача у Рудом Пољу. Из Електро-Гацка се надају да ће до 15 часова и овај квар бити отклоњен.