Обиљежена 10-годишњица освећења храма Светог Николаја Охридског и Жичког у Сливљима

Јуче је у Сливљима обиљежена 10-годишњица освећења храма Светог Николаја Охридског и Жичког. Свету литургију служили су свештеник Друге гатачке парохије Александар Гајић и ђакон Јакша Окиљевић те свештеник Данило Дангубић, који је био парох Друге гатачке парохије у вријеме када је храм изграђен и освјештан.

Присутне је најприје поздравио отац Александар Гајић, а у име домаћина захвалио се професор Миленко Пикула.

Добротворима који су били посебно активни када се ова светиња градила уручене су захвалнице, а прва је отишла у руке оца Данила Дангубића.

„ Ми смо се 2009 године овдје окупили и одлучили да направимо цркву, и ево данас она нас сабира што је веома важно“, рекао је отац Дангубић и додао да га низ важних догађаја у животу везује за ово село.

Захвалнице су  уручене општини Гацко и предузећу Р и ТЕ Гацко, a у име општине захвалио се начелник Огњен Милинковић.

Захвалнице су уручене и проф. Рајку Куљићу, Драгану Пушари, Драгану Јеремићу , Миленку Пикули, Слободану Бобану Драшковићу, те постхумно Славку Драшковићу и Ацу Дамјанцу.

Подсјећамо, историјски дан за Сливља био је 13. 08. 2011. године. Тог дана је освјештан храм посвећен Светом Владици Николају Жичком , први у нашој епархији који носи име овог српског светитеља.