Капитен преузео клуб: Бојан Мрковић нови предсједник „Младости“

Скупштина ФК„Младост“ синоћ је за предсједника клуба изабрала Бојана Мрковића. На функцију потпредсједника клуба изабран је Синиша Зиројевић.

За чланове Управног одбора синоћ су изабрани још Мирослав Лојовић и Душан Андријашевић.

Делегат у скупштини клуба Душан Аџић синоћ је истакао да је скупштина спремна да ради у интересу „Младости“, те да ни у протеклом периоду скупштина није била  кочничар у функционисању клуба.

Члан УО, Жељко Тепавчевић у кратком обраћању делегатима истакао је да је интерес клуба да у управи буду представници Општине и РиТЕ Гацко, те да је ово последња прилика да се клуб спаси. Предложио је и да скупштина, на наредној сједници за мјесец дана – вреднује рад нове управе.

Мрковић и Зиројевић изабрани су на предлог начелника општине и члана УО ФК „Младост“ Огњена Милинковића. За избор предсједника гласало је 19 делегата, док је један био уздржан. Избор потпресједника скупштина је изгласала једногласно.

Предсједник Мрковић синоћ је обећао да ће у сарадњи са општинском управом и спонзорима клуба извршити финансијску консолидацију ФК „Младост“.

Новоизабрани руководиоци јутрос су разговарали са начелником Општине  Огњеном Милинковићем. На састанку се говорило о будућој сарадњи општинске управе и ФК „Младост“ , те што бржем рјешавању горућих проблема у функционисању клуба.

Бојан Мрковић и Синиша Зиројевић важе за легенде гатачке „Младости“. Мрковић је дугогодишњи капитен, а Синиша Зиројевић у клубу је педесет година. Био је актер прве утакмице Фудбалског клуба „Младост“. Сјећа се времена када је на градски стадион долазила екипа „Троглава“ из Ливна, чији је тренер био Владимир Беара. Читав град дошао је на стадион да поздрави легенду југословенског фудбала, али је Беарина екипа из Гацка испраћена са пет голова у мрежи. 

 Бојан и Синиша кажу да је први корак – финансијска стабилизација, а Гацко је расадник спортских талената. Зато вјерују у свијетлу будућност „Младости“. Изјаве новоизабраног предсједника и потпредсједника ФК „Младост“ послушајте у тонском прилогу: