Састанак начелника Фоче и Гацка: приоритет реконструкција пута Фоча – Тјентиште

Реконструкција пута Фоча-Тјентиште приоритет је за даљи развој општина Фоча и Гацко и неопходно је што прије кренути са реализацијом овог капиталног инфраструктурног пројекта, поручено је у Фочи на састанку начелника Милана Вукадиновића и начелника општине Гацко Огњена Милинковића. Начелници двије сусједне општине разговарали су и о успостављању сарадње у туризму, привреди, пољопривреди, као и осталим заједничким областима ових локалних заједница.

Најзначајанија инвестиција за грађане Фоче и Гацка јесте реконструкција пута Фоча-Тјентиште коју би готово у потпуности финансирала Србија. „Жила куцавица“ цијеле источне Херцеговине и Подриња важна је за даљи туристички и економски развој двије општине.

Челни људи Фоче и Гацка због тога ће иницирати заједнички састанак начелника општина и градова са двије регије и надлежних институција како би се што прије приступило реализацији ових и других инфраструктурних пројеката.

-Као начелнк Фоче бићу домаћин тог састанка на којем би се разговарало и о развоју туризма, али прије свега о важности уанпређења путне инфраструктуре, прије свега завршетка путне комуникације Фоча-Тјентиште, према општини Гацко, односно према Херцеговини, као и пута Фоча-Шћепан Поље -рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

Спорна тачка развоја Херцеговине дуго је био превој Чемерно, која је 2014.године ријешена улагањима Владе РС. Међутим, критична дионица и лоша повезаност са југом Српске и даље је магистрални пут од Тјентишта до Брода на Дрини, односно Фоче.

-То мора да се ријеши, путна инфраструктура је кључ нашег развоја. Све што буде до нас као начелника или до локалних заједница ми ћемо урадити и предузети како би се кључни путни правци реконструисали -рекао је начелник општине Гацко, Огњен Милинковић.

На састанку Вукадиновића и Милинковића разговарано је и о будућој сарадњи двије општине у области пољопривреде и агротуризма.

Извор: opstinafoca.rs.ba