//Иван Слијепчевић на Меморијалном турниру

Иван Слијепчевић на Меморијалном турниру

Најбољи јуниор СК Младости из Гацка, Иван Слијепчевић је протеклог викенда са тренером, учествовао на Меморијалном Интернационалном стрељачком турниру „Иштван Пољанац“, који је одржан 7 пут у Спортском центру Војне Академије у Београду. На турниру  су учествовали представници  девет држава: Мађарске, Бугарске, Македоније, Хрватске, БиХ, Грузије, Јерменије, Салвадора и Србије. Српски стријелци су освојили пет медаља у сениорској и једну у јуниорској конкуренцији. Стријелци из Републике Српске су такође имали добре резултате и освојили више медаља.

Иван је у суботу освојио у јуниорској конкуренцији друго мјесто и сребрну медаљу резултатом 556 кругова. Прво мјесто је освојио такмичар из Грузије са 557 кругова. а трећи је био такмичар из Бугарске. У сениорској конкуренцији Иван је у суботу заузео 11 мјесто.

У наступу у недељу у сениорској конкуренцији Иван је погодио 559 кругова али није успио ући у финале и заузео је 13 мјесто. Злато је освојио Грузијац   Мосулашвили, који је у суботу био други иза Дамира Микеца, који у недељу није наступио.

У оквиру турнира на стадиону Војне Академије, одржано је такмичење у таргет спринту. То је нова дисциплина у програму Светске стрељачке федерације, комбинација трчања и гађања ваздушном пушком.