СТРЕЉАЧКИ КЛУБ „МЛАДОСТ“ ГАЦКО-ФИНАЛЕ ЛИГЕ БИХ 2021

Финале Лиге БиХ за кадете одржано је по Међународном програму стрељаштва, у недељу 07.11.2021. , у стрелишту Осијело у Високом, у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ за екипне и појединачне пласмане. Наступиле су екипе и стријелци појединачно из свих стрељачких клубова БиХ.

СК Младост је учествовао са мушким екипама у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ и са двије кадеткиње за појединачни пласман.

За кадеткиње су гађале; Наталија Гојковић 358 кр. и Наташа Копривица 346 кр. Без значајнијих појединачних пласмана, изостала им је трећа такмичарка за бољи екипни пласман који су овај пут могле поправити са 6 мјеста у коначном пласману лиге.

У дисциплини ваздушна пушка, мушки, су гађали: Никола Шушић 348 кр. Иван Појужина 325 кр. и Гојко Манојловић 292 кр. Екипно су заузели 6 мјесто у конкуренцији 14 екипа које су гађале у овогодишњој лиги кадета БиХ.

У дисциплини ваздушни пиштољ. Екипно смо били најбољи у генералном пласману лиге смо освојили 1 мјесто са 28 бодова, те освојили пехар за 1 мјесто и златне медаље за екипу. Леотар је заузео друго мјесто са 20 бодова, а трећа је била екипа Зенице са 17 освојених бодова.

За нашу екипу, (ваздушни пиштољ) су гађали:

  • Милош Шушић у финалном колу је погодио 324 кр.
  • Иван Појужина                  -//-         288  кр.
  • Гојко Манојловић             -//-         270 кр.

Појединачни пласман: Милош Шушић је стигао до бронзане медаље и заузео 3 мјесто у генералном пласману лиге и у овом финалном колу.

Наредни викенд се гађа, од петка до недеље Међународни Интернационални стрељачки турнир за кадете и јуниоре, у Смедереву у Србији, назван по спонзору „Валтер Куп Смедерево 2021“. На турниру имамо представнике у Миксу и мушки појединачно.