Odlična odbojka u šesnaestini finala CEV Čelendž kupa

Iako su odbojkašice Gacka poražene od ekipe Aydin BBSK u revanšu 1/16 finala CEV Čelendž kupa rezultatom 0:3, puno je razloga da budu zadovoljne igrom koju su pokazale.

O požrtvovanoj borbi naših odbojkašica najviše govori rezultat po setovima, 19:25, 22:25 i 22:25.

Izuzmemo li prvi set kada su gošće dominirale, u druga dva su Gačanke bile gotovo ravnopravan protivnik timu koji se takmiči u jednoj od tri najbolje lige sveta.

Podrška publike bila je vetar u leđa i sedmi igrač izabranicama Saše Slijepčevića koji je u potpunosti bio zadovoljan pokazanom igrom odbojkašica Gacka..

„Prezadovoljan sam kako smo odigrali ovu utakmicu u Gacku. Svi koji su bili u dvorani mogli su da vide vrhunsku odbojku, na vrhunskom nivou kakva se retko viđa u BiH. Cure su bile potpuno u utakmici, slušale su, svaki deo taktike upućen sa moje strane njima, maksimalno su ispoštovale. Ovo je vrhunska ekipa, dolazi iz najjače lige na svetu, tako da mislim da je velika čast za mali grad da ugosti jednu ovakvu ekipu i mislim da je velika čast za mali grad da ugosti jednu ovakvu ekipu i mislim da svi moramo da budemo prezadovoljni tom činjenicom, ali i ovakvom izvedbom naših igračica“.

Gosti iz Turske su bili prijatno iznenađeni igrom koju su pokazale igračice Gacka. Trener Ajdina Hamurku Alper je nakon susreta rekao da je ovo ekipa koja ima svoje kvalitete, te da su ozbiljno pristupili dvomeču protiv Gacka.

„Srećni smo što smo pobedili, ali smo jako srećni i što smo igrali pred punim tribinama. Ako moram da govorim o igri, onda moram da kažem da je ŽOK Gacko igralo odlično, posebno u servisu, odbrani i bloku. Mora se poštovati protivnička ekipa, a u ovoj je nekoliko mladih igračica koje su jako zanimljive. Svaka pobjeda i kada ste favorit, mora da se potvrdi na terenu“, rekao je Alper.

Tim iz Turske je, uz italijanski Skandići, jedan od favorita za osvajanje CEV Čelendž kupa.

Naše odbojkašice se sada okreću nastavku takmičenja u Premijer ligi BiH.

Opširnije u tonskom prilogu: