Неколико гатачких села без струје због сњежних падавина

Гацко је овог десетог децембарског јутра освануло под сњежним покривачем. Висина снијега у граду је 22 цм а током ноћи је  забиљежено 54 литра падавина по метру квадратном, смјењивали су се снијег и киша.Снијег је  донио проблеме у снабдијевању електричном енергијом дијала потрошача из наше општине. Беза струје су далеководи Гацко –  Фојница и Врба – Саставци, односно сва села која се напајају са ова два далековода.Остали потрошачи су уредно снабдјевени струјом – потврдио је Радио Гацку директор РЈ Електро Гацко Александар Рашевић.

Такође је рекао да су екипе на терену и раде на отклањању кварова на електро мрежи.

У Путној служби Гацко нам је потврђено да су сви магистрални и регионални  путеви на подручју наше општине проходни. Нема застоја у одвијању саобраћаја преко планинског превоја Чемерно гдје су током ноћи двије машине Путне службе радиле непрекидно и гдје висина сњежног покривача, према ријечима очевидаца, прелази 40 см. Прецизне податке дежурних у Метеоролошкој станици Чемерно нисмо успјели добити јер су остали без сигнала мобилне телефоније.

И локални аутобуски саобраћај се овога јутра  одвијао по реду вожње ,сазнали смо на аутобуској станици. Није било значајнијих кашњења ни када су у питању  доласци аутобуса из Србије.