64 године Народне библиотеке у Гацку

Ових дана је у просторијама Народне библиотеке скромно обиљежено 64  године рада и постојања  ове устаове која је  без имало сумње од великог значаја за нашу општину. Директор библиотеке Радомир Вучковић   је нагласио да је прва библиотека у Гацку основана  1957.године.Данас  ова библиотека  броји близу 26  хиљада наслова  наводи Вучковић . Ми смо у прошлој години добили  неколико стотина нових књига а у наредној години овај број би могао бити знатно већи нагласио је он.

Овом приликом  Вучковић је уручио  захвалнице   и скромне поклоне донаторима и највернијим читаоцима. Међу донаторима књига истичу се Бранислав Арнаутовић,Зорана Милидраг, Ацо Божовић и Гордана Ковачевић.

Када су у питању највјернији читаоци поменућемо средњошколке Тијану Бејат, Бојану Радмиловић, Марију Вучић и Андреу Јањић.

Наше саговорнице Бојана  и Андреа  највише интересовања имају за  белатристику и љубавне романе.

Због најављених донација књига  у наредној години добро би нам дошло проширење простора јер су постојеће просторије постале  претијесне за овај књижни  фонд ,поручио је директор  библиотеке Радомир Вучковић.

Слиједи тонски прилог: