У Гацку обиљежен Дан бораца и Дан БОРС-а

Данас је у Гацку обиљежен Трифундан – Дан бораца и Дан Борачке организације Републике Српске.

Обиљежавање је почело јутрос у 9 часова, гдје је у храму Свете Тројице служен парастос за погинуле, нестале и умрле борце Војске Републике Српске. Уприличена је и посјета спомен соби гдје су запаљене свијеће.

 Потом су на централно спомен обиљежје  вијенце положили  представници Борачке организације, начелник Општине Гацко  и представници Рудника и Термоелектране.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Гацко Славко Атељевић истакао је да је Војска Републике српске одбранила  вјековна огњишта и сачувала српски народ да му се не понове страдања из два свјетска рата. Атељевић је казао да је 14. Фебруар изабран за Дан Борачке организације Републике Српске и као потврда континуитета са Карађорђевим устанком, и свим српским устанцима за слободу.

У изјави за наш Радио начелник Огњен Милинковић честитао је свим борцима данашњи празник и изразио захвалност за све оно што је Војска Републике Српске учинила за наш народ. Начелник Милинковић посебно је истакао захвалност Гатачкој бригади која је стижући на најугроженија подручја била ударна песница војног заокруживања и одбране Републике Српске.