ЖОК „Гацко“-ЖОК „Јахорина“ 3:0/Три јуниорке у Репрезентацији БиХ

У петак су одбојкашице Гацка у оквиру 15.кола Премијер лиге БиХ забиљежиле још једну побједу савладавши гошће из Пала убједљивим резултатом 3:0, по сетовима 25:13, 25:11 и 25:18. Судећи по резултатима сетова била је то рутинска побједа за наш тим.

„Гацко“ је на премијерлигашкој табели на другој позиција са 42 бода, док два више има првопласирани тим „Бимал – Јединство“ Брчко. Трећепласирана „Бањалука Волеј“ је далеко иза са 30 бодова. Наредног викенда гостују у Горажду.

Пионирке ЖОК „Гацко“ јуче су на домаћем терену изгубиле од вршњакиња ЖОК „Љубиње Банком“ са 0:3. Гошће су биле убједљиве, а у клубу кажу да је тренутно то реалан резултат. Наше дјевојчице не иду у финални турнир , од њих се много више очекује наредне године, закључују у клубу.

Три одбојкашице из Гацка нашле су се на ширем списку јуниорске одбојкашке репрезентације БиХ : техничар Ана Лажетић, примач сервиса Снежана Манојловић и либеро Марија Копривица.

 Женска јуниорска репрезентација наступа у II рунди квалификација за Европско првенство које ће се одржати у Сјеверној Македонији ове године.

Наша селекција се налази у групи Ф заједно са селекцијама Швajцарске, Бјелорусије и Црне Горе.

Кад су у питању млађе категорије у одбојци, кадеткиње су такође завршиле такмичење у овој сезони , док су јуниорке избориле пласман у завршнису турнира који ће се одиграти у мају.

Наредног викенда имаћемо прилику да видимо какав је подмладак у мушкој одбојци. Пионири ОК „Гацко“ биће домаћини следеће недјеље, а очекују тимове из Љубиња и Фоче.