Драго Паповић на челу гатачке „Просвјете“

 На јучерашњој сједници Скупштине СПКД „Просвјета“ Гацко  за предсједника опшинског одбора је изабран Драго Паповић. Паповић је изразио наду да ће наставити истим ентузијазмом наставити бројне „Просвјетине“ активности.

 Досадашњи предсједник гатачке „Просвјете“ који је на челу опшинског одбора био током претходних десет година је презентовао активности и дјеловање овог друштва а у циљу развоја културе и духовности српског народа.

У гатачкој „Просвјети“ су посебно поносни на организовање Научног скупа историчара који у континуитету већ 23 године окупља еминентне научне раднике из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Русије, Италије и поприма међународни карактер. Ту су и бројне друге манифестације везане за обиљежавање важних датума из историје нашег краја, Дана и Крсне славе Општине Гацко, књижевни сусрети, пјесничке вечери и сл.

На јучерашњој сједници је изабран и нови Општински одбор „Просвјете“ од седам чланова  а чланске карте су уручене Катарини Говадарица и Огњену Бошковићу, ученицима Средњошколског ценрта.

Усвоје је Извјештај о раду у прошлој години, Финансијски извјештај као и План и програм рада у овој години. Опширније у разговору са досадашњим предсједником гатачке „Просвјете“ Радомиром Вучковићем :