Саопштење Општинске борачке организације Гацко

Из Општинске борачке организације нам је достављено саопштење које преносимо у цјелости:

Општинска борачка организација Гацко је врло непријатно изненађена квалификацијом одборника Савеза независних социјалдемократа Бранка Шојића, који је изнио оптужбе на Борачку организацију Гацко, на сједници Скупштине општине Гацко 25.02.2022. године, тврдећи како се наша организација налази под политичком контролом Српске демократске странке.

Наводи и тврдње одборника Свеза независних социјалдемократа Бранка Шојића нису тачне и Општинска борачка организација Гацко их категорично одбацује као ноторну неистину.

Тачно је да у нашој организацији има наших сабораца који су чланови или симпатизери појединих политичких организација, као што има и оних који су аполитични.Али без обзира на све, одговорно и часно , сви до једнога можемо рећи да никада нисмо и нити ћемо бити под утицајем и контролом нити једне политичке партије.Са задавољством можемо рећи да у духу заједништва рјешавамо проблеме и изазове са којима се сусрећемо, што сигурно не би било могуће ако бисмо били под утицајем било које политичке партије.

Наравно, тако нешто никада не би дозволила структура људи која је по много чему различита, али је досљедна и часна, храбра и непоколебљива и што је врло битно, крајње искрена према нашем народу.

Сви они који нису чланови наше организације , а који се баве локалном политиком не би требали да нам пришивају партијашењем у нашим редовима.Позивамо их да то убудуће не чине, али не због нас, већ што на тај начин управо показују склоност таквим стварима и да би они били управо ти који би настојали да политички обоје Борачку организацију када би их запала таква улога.

Овакве паушалне тврдње Општинска борачка организација Гацко ће заборавити за дан, два или три, али заиста не бисмо вољели да се слична ситуација понови, јер би у том случају морали много озбиљније да реагујемо.

Општинска борачка организација Гацко ће се вратити својим редовним обавезама које се везују за наш рад у Гацку и Херцеговини, а они који су нас напали и који су признали да „Ветерани Гацко“ обилазе Грчку и Швајцарску нека својим радом дају допринос и испуне очекивања па макар и оних под чијим су покровитељством и основани.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ !

                                                           ОПШТИНСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

                                                                                    Г  А  Ц  К  О