Спортско риболовно друштво „Клиње“ Гацко: обавјештење за риболовце

Из Спортског риболовног друштва „Клиње“ стиже нам обавјештење, које преносимо у цјелости:

У четвртак, 10. марта 2022. године у кабинету начелника општине Гацко одржан је састанак поводом додјеле уговора о уступању на коришћење риболовне зоне за 2022. годину.

Састанку су присуствовали:

  1. Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, господин Зоран Малетић,
  2. Предсједник регије 10 Херцеговина у Спортско риболовном савезу Републике Српске (СРС РС), господин Гордан Мишељић,

као и представници два локална удружења:

  • Спортско риболовно друштво „Kлиње“, и
  • Удружење ловаца и риболоваца „Врањача“.

Тема разговора била је додјела уговора о уступању на коришћење риболовне зоне за 2022. годину. Током разговора представници Спортско риболовног друштва „Клиње“ предочили су помоћнику министра и предсједнику регије 10 СРС РС нагомилане проблеме са којима се у протеклим годинама сусрећу спортски риболовци из Гацка.

Упркос томе што су презентовани бројни докази о катастрофалном стању на нашим водама, раду досадашњег концесионара и његовог односа према спортским риболовцима; што смо у протеклом периоду у неколико наврата путем договора покушали да покренемо ствари са мртве тачке; упркос томе што је анкетом, коју је почетком марта спровео управни одбор нашег удружења, за само неколико дана прикупљено преко 80 потписа риболовца који су подржали рад СРД „Kлиње“ и иницијативу да се уговор о уступању на коришћење риболовне зоне за ову годину додијели нашем удружењу, као и многим другим чињеницама које су ишле у прилог спортских риболоваца, право на коришћење риболовне зоне још увијек није додијељено ниједној страни.

У току су активности чији је циљ поновни покушај да се путем договора ријеши неповољан статус спортских риболоваца и успостави квалитетно газдовање водама.

Захваљујемо се помоћнику министра, господину Малетићу, на времену одвојеном да чује за проблеме спортских риболоваца из Гацка и нашем начелнику др Огњену Милинковићу на срдачном гостопримству.

Kолеге спортске риболовце молимо за разумијевање новонастале ситуације и још мало стрпљења.

Уз наду да ће се нагомилани проблеми брзо ријешити, а сви ми ускоро видјети на води, поздрављамо вас спортским поздравом

БИСТРО!