Одбојкашице „Гацка“ савладале „БЛ Волеј“ у првој утакмици плеј-офа

Одбојкашице „Гацка“ су синоћ у неизвјесној утакмици до краја успјеле са 3:2 савладати „Бањалучки Волеј“ у првом полуфиналном сусрету плеј-офа Премијер лиге БиХ.

У окрњеном саставу, без искусне играчице Катарине Поповић, губиле су са 2:0, али су уз велику подршку публике успјеле направити преокрет, изједначити, а иако су у петом сету гошће повеле, одбојкашице „Гацка“ су ушле у добру серију и побиједиле са 15:8.

„Гацко“- „БЛ волеј“ по сетовима- 19:25, 22:25, 25:18, 25:17, 15:8.

Тренер Саша Слијепчевић се прије свега захвалио на подршци публици и и нагласио да када је атмосфера на трибинама оваква онда нема тима у БиХ који не могу побиједити.

„Покушали смо неким измјенама да промијенимо ток утакмице и до краја смо то успјели. Најважније је да су оне показале једну огромну жељу, вољу и поред свих проблема и недаћа које нас прате. Даље шта год буде оне су за мене побједници“- рекао је Слијепчевић.

Наглашава да је циљ био изборити трећу утакмицу (мајсторицу)на домаћем терену у чему су успјели. Реванш играју у сриједу у Бања Луци.

Капитен Хелена Поповић је истакла да јој је ово једна од најтежих утакмица у каријери. „Публика нам је много значила, била нам је додатни мотив“, каже ова искусна одбојкашица која се такође захвалила навијачима.

„Ово је меч који је оправдао један дерби. Дошли смо на терен на којем смо увијек играли тешко, али на овакав начин нисмо изгубили никад “, рекао је тренер „БЛ Волеја“ Ђорђе Милошевић и честитао екипи „Гацка“ која је према његовим ријечима, посебно у последња два сета доминирала у свим елементима.

Више детаља у сутрашњој емисији коју слушате на таласима Радио Гацка сутра од 13 часова и 30 минута. Више у тонском запису…