//Oдржана Скупштина Борачке организације Гацко

Oдржана Скупштина Борачке организације Гацко

У  петак, 15. априла у сали  СО  одржана је Годишња извјештајна Скупштина ОБО Гацко.

Једногласно је усвојен и извјештај о раду Општинске борачке организације Гацко за претходну годину, са финансијским извјештајем.

Приоритетна питања којима се бавила Борачка организација Гацко у  2021. години била су помоћ породицама погинулих и заробљених бораца, РВИ и демобилисаним борцима Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске. Један од кључних задатака је запошљавање борачких категорија, а приоритет су дјеца погинулих бораца.

Предсједник Скупштине БО Гацко, Алекса Слијепчевић, рекао је да су сумирајући резултате рада у 2021. години констатовали да је то била година у којој су се коначно запослила сва дјеца погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата РС из Гацка.

“ Гацко је једна од ријетких општина у РС која је ријешила питање запошљавања дјеце погинулих бораца ВРС – рекао је Слијепчевић и нагласио , у 2021. години на списку незапослене дјеце погинулих бораца налазило се њих четворо и свима је ријешено питање запослења. У наредном периоду настојаћемо да запослимо један број дјеце РВИ и незапослене демобилисане борце ВРС”, истакао је Слијепчевић.

Замјеник предсједника радног предсједништва ОБО Гацко, Синиша Бољановић,  је указао на добру сарадњу Борачке организације са локалном влашћу Гацка као и привредним субјектима апострофирајући посебно сарадњу са руководством и Синдикалном организацијом Ри ТЕ Гацко и Домом здравља „Проф.др Саво Бумбић“

“Ми смо озбиљна борачка организација, радили смо институационално и одговорили на многе изазове. Постигнути су добри резултати што се тиче запошљавања, али поред приоритетних категорија, ми желимо да се вреднују и остале категорије. У прошлој години на адресу Општине Гацко упутили смо значајан број писмених препорука за новчане и друге врсте помоћи и све препоруке су позитивно ријешене. Борачка организација је захвална свима оним који имају разумијевања према проблемима са којима се свакодневно суочавају и вјерујемо, да ће и убудуће та сарадња бити добра, ако не и боља, а све са заједничким циљем да живот најзаслужнијих категорија становништва учинимо достојним човјека”, закључио је Бољановић.

Предсједник Kоординационог одбора Борачке организације за регију Источне Херцеговине, Слободан Илић, говорио је о активностима овог одбора у протеклој години.

“Сви закључци који се доносе презентују се на сједницама Предсједништва Скупштине Борачке организације Републике Српске „из прве руке“, јер је предсједник Регије члан Предсједништва БОРС-а”, рекао је Илић и додао да није задовољан реализацијом њихових захтјева од стране Владе Републике Српске.

Једногласно је усвојен и План рада БО за 2022. годину

У квиру ове тачке дневног реда усвојен  је закључак да се упути  приједлог  Скупштини општине Гацко, за изградњу заједничког спомен обиљежја за 70 жртава са четири стратишта из 1941. године.

На сједници је такође,  за члана Предсједништва Борачке организације изабран  Синиша Милошевић.