Божидар и Даница Таушан – 70 година слоге и љубави

Данас када се млади људи све теже одлучују да ступе у брак а заклетве на вјечну  љубав трају краће, несвакидашњи јубилеј брачног пара Таушан из Гацка завређује пажњу.

2. јуна су обиљежили дан када су прије тачно 70 година одлучили да заједно крену у живот испуњен љубављу и поштовањем. Познавали су се од малих ногу. Обоје су рођени  и младост провели у Кокорини. И како наш народ каже „бери зеље око себе“ гледали се и завољели. Вјенчали су се у Фојници давне 1952. Године.

 Божидар је  већ у 95-ој години, Даница у 90-ој. Како сам каже, Божидар потиче из бројне породице . Имао је три сестре и четири брата. У браку са Даницом Бог их је благословио са два сина и три кћерке. Поносни су на својих осморо унучади, четири праунука и једну праунуку.

Бака  Даница је од племенитог рода Аџића и како са поносом истиче сестра је блаженопочившег игумана манастира Острог, оца Лазара. Бреме година али и невоље које живот неминовно носи везеле су је за болесничку постељу.Ипак, са радошћу се сјећа младих дана. Каже да је живот са Божидаром био лијеп, да је поштовала кућу у коју је дошла и мужеву бројну породицу.Подизала је дјецу и Божидара пратила у свим пословима.

Како кажу тајна дуговјечности брака је узајамно поштовање и разумијевање.

Њиховог јубилеја су се сјетили кумови из Бара, Јелена и Срђан Мастиловић који су им уз честитке послали и торту.