Стрелкиња Јелица Милетић говори о Турниру „Гацко 2022“ и амбицијама клуба

Гостујући у Радио Гацку, стрелкиња и секретар СК „Младост“ Јелица Милетић, изразила је задовољство што су успјешно организовали још један турнир „Гацко 2022“, који је прошлог викенда, по девети пут заредом, окупио најбоље стријелце у БиХ у сениорској категорији.

Којег квалитета је овај турнир говори чињеница да су учествовали најјачи клубови и стријелци БиХ који наступају на европским и свјетским такмичењима.

Треба нагласити да се и наша „Младост“ налази међу три најбоља клуба у БиХ: „Сарајево“, „Геофон“(Теслић) и „Младост“.

Висок квалитет који већ годинама показују наши стријелци показатељ је доброг, дуготрајног и преданог рада тренера и стријелаца.

Пред њима је згуснут програм, без одмора иако иде љето, каже Милетић.

За почетак издваја Првенство РС које ће се одржати ускоро у Теслићу. Планирају и капм у требињу за двије најмлађе групе стријелаца у августу, као и наступе на међународним такмичењима у Сплиту, Загребу, Београду, ако им финансије то буду дозвољавале.

Стрељаштво је скуп спорт и подршка спонзора је неопходна да би се постигли свјетски резултати. За сада имају подршку Општине Гацко и РиТЕ, као и мањих спонзора, али то за сада није довољно да би учесвовали на свим такмичењима за које су, уз велики труд, изборили квалификације.

Више у разговору…