Oдржан састанак са представницима организација цивилног друштва

Општина Гацко је објавила је Јавни позив организацијама цивилног друштва/невладиним организацијама за предају приједлога пројеката које ће финансирати/суфинансирати у 2022. години.

 С тим у вези ,  у сали  СО-еје одржан информативни састанак „Отворени дан“са  представницима заинтересованимх организација   који су током састанка  детаљније упознати са  начином пријављивања, критеријима али и осталим питањима.

Са појединостима Јавног позива присутне је упознао референт за питања спорта, породице, омладине и невладин сектор, Жељко Поповић.

„Одржали смо информативни састанак из области које је Општина из својих стратешких докумената предложила да финансира путем овог прозива. То су социјална политика, пољопривреда и рурални развој, екологија и заштита животне средине и култур , рекао је Поповић. Такође је истакао  да је  крајњи рок за аплицирање на јавни позив је 30. јун, а право учешћа имају све ОЦД са подручја општине које дјелују у домену наведених области.

 Комисија ће оцијенити пројекте, а онда креће реализација пројектних активности, које се, како је дефинисано позивом, морају завршити до краја календарске године.

Поповић је подсјетио да канцеларија Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности, односно стручни сарадник за питања спорта, породице омладине и невладин сектор, стоји на располагању за сва питања и недоумице.