Како преживјети скок цијена и стагнацију плата?!

Питање свих питања данас је како преживјети још једну инфлацију, која је тренутно свјетских размера. Људи кажу у проблему су и много сређеније државе па од своје много и не очекују, просто нису навикли. Грађани су посебно апострофирали чињеницу да су радници годинама понижавани и у државном, и у приватном сектору, што је резултирало одласком квалитетних кадрова и радника у иностранство.

Ипак, ми смо питали одговорне за радничка права, шта то радници од њих очекују, а шта је реално да добију. Разговарали смо са предсједницима синдикалних организација Општине Гацко и РиТЕ Гацко, Лазаром Окиљевићем и Жeљком Тепавчевићем.

Приватни сектор је такође у проблему, кажу да је најтеже објаснити редовним купцима да су цијене и у набавци драстично скочиле. Питали смо многе, на разговор је пристао директор Д.О.О.Липника Мирослав Лојовић.

Шта на крају рећи сем да економска ситација није била гора још од деведесетих прошлог вијека. Преживјели смо многе ратне, па кажи људи преживјећемо и ове године.

Поставља се питање- а, када ћемо живјети?! Нарочито, питају се многи, шта рећи младима, какву им државу остављамо или је можда боље да им одмах купимо карте за неку бољу будућност и сређеније крајеве. Ипак, они постоје, иако нас лажу да је свугдје исто.

Емисију која је већ емитована на таласима Радио Гацка, можете послушати и на нашем сајту…