Позив за учешће у консултацијама са младима у оквиру платформе “Дијалог за младе”

Позивају се млади старости од 16 до 30 година (средњошколци/ке, студенти/це, активисти/киње, волонтери/ке у заједници), представници/е омладинских организација и организација које се баве питањима младих са подручја општине Гацко, спремни за јачање властитих капацитета и унапређење квалитета живота локалне заједнице, да учествују у консултацијама које се организују у оквиру платформе “Дијалог за младе”, у сриједу, 21. септембра, са почетком у 12.30 часова у сали Скупштине општине Гацко.

Позивамо све заинтересоване да се пријаве путем линка: https://bit.ly/3qGNcS0.

Дијалог за младе је платформа / простор у оквиру којег млади људи имају могућност да идентификују потребе, проблеме и неискориштене потенцијале, те истовремено понуде иницијативе или рјешења за унапређење квалитета властитог живота и живота локалне заједнице. Овакав начин ангажмана младих директно утиче на повећање њиховог учешћа у процесима доношења одлука на локалном нивоу, оснажује их и осигурава да се у пуном капацитету искористи њихов потенцијал. У оквиру Дијалога организовати ће се консултације са младима за идентификацију питања али и одговора од виталног значаја за њих у локалним заједницама, те ће их охрабрити да учествују у друштвеном животу заједнице и ближе сарађују са локалним властима.

Након обављених неколико консултативних састанака са младима у оквиру платформе “Дијалог за младе”, биће објављен јавни позив за подршку омладинским пројектима на подручју општине Гацко, путем којег ће организација цивилног друштва имати прилику предложити за финансирање и спровођење оне иницијативе које су приоритетне у оквиру консултација, те оне за које процијене да ће моћи охрабрити и ангажовати младе за учешће у животу локалне заједнице.

Дијалог за младе је консултативни механизам за активно укључивање младих у живот заједнице. Организује се у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 – РеЛОаД2, којег финансира Еуропска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП) у партнерству са Општином Гацко.