//Најмлађи полазници Музичке школе одржали интерни час

Најмлађи полазници Музичке школе одржали интерни час

Први наступи пред публиком битни су за ученике како би побиједили трему, каже наставник Миљан Гутовић.

Полазнице припремног одјељења на клавиру Николија Кундачина и Анастасија Антељ припремиле су сплет  дјечијих пјесмица, као и клавирски дуо-пјесму Звончићи, које су извеле у понедјељак вече у концертној сали Музичке школе. Водитељи су биле основке Јелена Божић и Милица Мучибабић.

Гутовић истиче да је када је музичка култура у питању битна сарадња свих образовних установа на чему ради годинама. Ускоро планирају годишњи концерт у којем би осим ученика Музичке школе учешће узели предшколци, основци и средњошколци.

Иначе, читав свој радни вијек Миљан Гутовић провео је у раду са дјецом. Од осамдесетих година до данас био је наставник у Основној школи.

Учесник је великог броја културних дешавања и има незаобилазну улогу у музичком животу нашег града. Један је од оснивача Музичке школе „Свети Роман Мелод“, која је почела са радом у Гацку у школској 2007/08.години, а осамдесетих година био је међу оснивачима КУД-а „Зеленгора“ и покретач бројних школских секција.

Истакао се својим педагошким радом, а неколицина успјешних ученика освојила је бројне награде на такмичењима. Тренутно подучава ученике на кларинету и клавиру што се тиче Музичке школе, а поносан је на чињеницу да је ученица Ана Додер коју је припремао за такмичење „Ћирилица, чедо моје“ недавно била дио побједничке екипе Основне школе из нашег града.

Послушајте прилог…