ПРВЕНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 2024. У СТРЕЉАШТВУ

У недељу 28.07.2024. године у Сокоцу је одржано Првенство РС, по званичном календару такмичења СС РС, у дисциплини серијска ваздушна пушка, за сениорске и јуниорске категорије у обје конкуренције, мушкој и женској. Првенство је одржано за екипне и појединачне пласмане. На овом најмасовнијем такмичењу РС у стрељаштву су учествовали сви клубови из Р. Српске који раде овај програм стрељаштва са 63 такмичара.

СК „Младост“ је наступио са 2 екипе сениора и сениорки и са по два јуниора и јуниорке за појединачне пласмане.

СЕНИОРИ, су освојили злато и били најуспјешнији а гађали су у саставу:

 1   Иван Слијепчевић,   са погођених 344 круга

 2   Момир Вуковић,           -//-               335 кр.

 3   Божидар Тепавчевић,     -//-            327 кр.

Екипно су погодили 1.006 кругова и заузели прво мјесто екипно, друга је била екипа СК Мегалодон из Бања Луке а треће мјесто је припало екипи СК Рогатица из Рогатице.

Наш најуспјешнији такмичар који је наступио у обје дисциплине за сениоре и јуниоре и освојио медаљу у појединачној конкуренцији био је Милан Ћеклић са погођеним властитим рекордом од 345 кр. За јуниоре је још гађао за појединачни пласман Милан Супић са погођених 309 кр.

СЕНИОРКЕ, су гађале у саставу:

 1   Николина Тодоровић,  са погођених  353 круг

 2   Вања Ивковић,                 -//-                342 кр.

 3   Наталија Гојковић,           -//-                320 кр.

Екипно су освојиле бронзу и заузеле треће мјесто.

Николина Тодоровић је освојила сребро у појединачној конкуренцији а била је трећа по пласману на турниру домаћина СК Гласинац из Сокоца. Вања Ивковић је у конкуренцији сениорки заузела 5. мјесто. Вања Ивковић је такође погодила властити рекорд а са Наталијом Гојковић је гађала и за јуниорке Младости.