PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE 2024. U STRELJAŠTVU

U nedelju 28.07.2024. godine u Sokocu je održano Prvenstvo RS, po zvaničnom kalendaru takmičenja SS RS, u disciplini serijska vazdušna puška, za seniorske i juniorske kategorije u obje konkurencije, muškoj i ženskoj. Prvenstvo je održano za ekipne i pojedinačne plasmane. Na ovom najmasovnijem takmičenju RS u streljaštvu su učestvovali svi klubovi iz R. Srpske koji rade ovaj program streljaštva sa 63 takmičara.

SK „Mladost“ je nastupio sa 2 ekipe seniora i seniorki i sa po dva juniora i juniorke za pojedinačne plasmane.

SENIORI, su osvojili zlato i bili najuspješniji a gađali su u sastavu:

 1   Ivan Slijepčević,   sa pogođenih 344 kruga

 2   Momir Vuković,           -//-               335 kr.

 3   Božidar Tepavčević,     -//-            327 kr.

Ekipno su pogodili 1.006 krugova i zauzeli prvo mjesto ekipno, druga je bila ekipa SK Megalodon iz Banja Luke a treće mjesto je pripalo ekipi SK Rogatica iz Rogatice.

Naš najuspješniji takmičar koji je nastupio u obje discipline za seniore i juniore i osvojio medalju u pojedinačnoj konkurenciji bio je Milan Ćeklić sa pogođenim vlastitim rekordom od 345 kr. Za juniore je još gađao za pojedinačni plasman Milan Supić sa pogođenih 309 kr.

SENIORKE, su gađale u sastavu:

 1   Nikolina Todorović,  sa pogođenih  353 krug

 2   Vanja Ivković,                 -//-                342 kr.

 3   Natalija Gojković,           -//-                320 kr.

Ekipno su osvojile bronzu i zauzele treće mjesto.

Nikolina Todorović je osvojila srebro u pojedinačnoj konkurenciji a bila je treća po plasmanu na turniru domaćina SK Glasinac iz Sokoca. Vanja Ivković je u konkurenciji seniorki zauzela 5. mjesto. Vanja Ivković je takođe pogodila vlastiti rekord a sa Natalijom Gojković je gađala i za juniorke Mladosti.