У Гацку обиљежен Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата

Поводом Трифундана, Дана Борачке организације РС и Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата данас је у храму Свете Тројице у Гацку служена литургија и помен парастос за погинуле, умрле и нестале борце у минулом отаџбинском рату . Парастосу су присуствовали представници политичког и привредног живота наше општине, породице погинулих бораца ВРС као и бројни грађани Гацка.

Уприличена је и посјета Спомен соби гдје су прислужене свијеће. Вијенце на споменик „Круна гатачким јунацима“ су положили представници општинске Борачке организације, представници Општине Гацко и Рудника и Термоелектране Гацко.

Испред општинске Борачке организације присутнима се обратио Радош Вуковић.

Опширније у тонском прилогу:

У име Скупштине општине Гацко и у своје име, предсједник СО-е Гацко, Рајко Паповић свим борцима Републике Српске упутио је најискреније честитке поводом Дана Бораца и Првог српског устанка.

„Овај дан обиљежавамо у знак посебног сјећања на све борце који су своје животе дали за слободу српског народа и одбрану Републике Српске.Зато и данас на Дан бораца Републике Српске и Првог српског устанка поручујемо: Не дамо Слободу! Не дамо Републику Српску! То је наш завјет и наша света обавеза“ , каже се у честитки предсједника СО-е Гацко, Рајка Паповића.