Одржана свечана сједница СО Гацко

Интонирањем химне Републике Српске почела је свечана сједница СО Гацко, а на дневном реду нашле су се двије тачке: Одлука о допуни Одлуке о установљењу општинских награда и признања и Одлука о додјели Општинских признања. Сједници је присуствовало 13 одборника.

Предсједник Комисије за награде и признања Саша Шкиљевић образложио је приједлоге за додјелу награда као и захтјев за додјелу треће по вриједности општинске награде – Захвалнице општине Гацко, која се додјељује за значајне резултате и залагања од општег интереса за Општину.

Одборници опозиције имали су примједбе на непотпуне скупштинске материјале који су достављени одборницима, а Радојица Антуновић из ПДП-а напустио је скупштинско засједање између осталог јер је данашња усвојена одлука о додјели захвалница донесана незаконитио.

У наставку свечене сједнице одборници су усвојили Одлуку о додјели Општинских признања.

Повеља општине Гацко „Васиљ Грђић“ додјељена је примаријусу др Слободану Попари, за допринос здравственој заштити становништва општине Гацко у ратном и послератном периоду. Овогодишње повеље су додјељене и примаријусу др Слободану Гутићу, педијатру, за постигнуте врхунске резултате у области здравства, као и црногорском предузетнику Миодрагу Даки Давидовићу, за несебичну помоћ и подршку херцеговачком народу у ратном и послератном периоду.

Општинско признање „Плакета Свете Тројице“ додјељена је свештенику Велемиру Ковачу, за уложени труд и несебично залагање на уздизању духовног живота становништва наше општине, као и кик-боксеру Матеју Мучибабићу, за постигнуте врхунске спортске резултате у домену кик бокса.

За одрживост високог степена здравствене заштите становништва општине Гацко у ратном и послератном периоду награда „Плакета Свете Тројице“ додјељена је проф. др Драгољубу Кастратовићу, хирургу, др Ранку Кадићу, ендокринологу (постхумно), прим. др Мирославу Рабреновићу, кардиологу и прим. др Ђоку Ђуришићу, хирургу.

Захвалница општине Гацко додјељена је проф. др Ратку Митровићу из Подгорице за допремање  хуманитарне помоћи, а посебно у области здравствене заштите становништва општине Гацко.

Општинска признања уручиће Начелник општине 23. јуна, када ће бити обиљежена крсна слава општине Гацко и Храма Свете Тројице.