Општина Гацко наставља улагања у спорт и културу

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић обишао је данас радове на санацији  паркета у спортској дворани у Гацку.

Радове, вриједне 40 хиљада марака, изводи предузеће „Комус“. Радиће се на замјени и поправци оштећеног паркета, комплетном брушењу и лакирању, бојењу и исцртавању линија за све спортове који се одвијају у дворани.

„ У протеклом периоду набављени су и постављени нови електро-подизни кошеви. Радове је извела фирма “Топ спорт“ из Бијељине, а износили су 30 хиљада марака и финансирани су из  буџета Општине Гацко“, истакао је начелник Милинковић.

За наставак радова на новој спортској дворани неопходна су велика новчана средстава а начелник Милинковић се нада да ће се  уз кредитно задужење и донаторска средства, те помоћ Владе Републике Српске радови наставити у крајем љета.

Општина Гацко финансира радове и на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у ЈУ “Културно-спортски центар“.

„Радови се односе на реконструкцију водоводне и канализационе мреже, замјену постојећих електро-инсталација, постављање нове керамике и нових санитарија“, каже начелник Милинковић.

Радове изводи предузеће „Водовод“, а директорица Наташа Андрић наглашава да ће се бити урађени квалитетно и да  ће се извођач потрудити да се испоштују рокови.

За развој умјетности, културе и спорта веома је важно имати модерну инфраструктуру.

„Желим да истакнем значај ових инвестиција које ће унаприједити услове за спорт и културу у нашем граду. Спортска дворана ће добити нови паркет, што ће омогућити нашим спортистима да тренирају и да се такмиче у одличним условима. Овај простор користи 700 основаца, рекреативци, клубови одржавају тренинге и утакмице, а сваки термин од 8  до 23 часа је попуњен“, каже Мира Копривица, директорица ЈУ „Културно-спортски центар „ Гацко.

Општина Гацко ове године је повећала средства за спорт са прошлогодишњих 250 хиљада на 300 хиљада КМ.