Саопштење Управе РиТЕ Гацко- реакција на ставове Синдиката

Саопштење поводом дописа Синдикалне организације РиТЕ ради јавности Гацка, Херцеговине и Републике Српске, коју разним саопштењима „бомбардује“ синдикална организација РиТЕ Гацко, која се, све су прилике како се локални избори ближе, претвара у политичку организацију, дужни смо да се као Управа озбиљног предузећа обратимо радницима, али и свима који се занимају за рад нашег предузећа.

Након овог саопштења нећемо улазити у даље преписке и нећемо одговарати на разне дописе и саопштења којима Синдикална организација Предузећа покушава, да ли по налогу појединаца или што је мало вјеровати по сопственом мишљењу, на максимално низак начин оспори стручност, труд и напор тренутне Управе која посљедњих годину и нешто муку мучи са наслијеђеним проблемима и успут успијева да улаже у Термоелектрану и Рудник како би предузеће у догледно вријеме стало на „здраве ноге“ и било примјер у систему ЕРС.

Синдикални повјереници, иначе у већем броју истакнути чланови или носиоци највиших страначких функција у разним политичким странакама, које су радници бирали, заборављају да је баш ова управа преузела одговорност када је притисак јавности и грађана услед проблема са пепелом био такав да је Предузеће било пред заустављањем процеса производње електричне енергије.

Овај надасве сложен проблем смо експресно ријешили, али и наставили да рјешавамо све остале проблеме као што су проблеми вишедеценијских вишемилионских судских спорова који су пријетили да изазову финансијски колапс Предузећа, техничко технолошки проблеми рудника и термоелектране на чему смо и морамо бити поносни.

Када смо рјешавали наведене проблеме господа, која се посљедњих дана брине за стање у Предузећу, се није оглашавала или се понекад реда ради радницима и јавности обраћала. Ми настављамо пут оздрављења предузећа, а ту смо и за вас кад год имате конкретне приједлоге и кад су ваше сугестије и критике оправдане, добронамјерне и могу бити од користи Предузећу .

Нећемо на подле провокације, лицемјерне, недоличне и недостојне дописе одговарати, јер смо заузети радовима на ремонту  Термоелектране  као и другим текућим обавезама.

За Управу Предузећа ____________________ в.д. Директор мр Максим Скоко,дипл.инж.ел