Saopštenje Uprave RiTE Gacko- reakcija na stavove Sindikata

Saopštenje povodom dopisa Sindikalne organizacije RiTE radi javnosti Gacka, Hercegovine i Republike Srpske, koju raznim saopštenjima „bombarduje“ sindikalna organizacija RiTE Gacko, koja se, sve su prilike kako se lokalni izbori bliže, pretvara u političku organizaciju, dužni smo da se kao Uprava ozbiljnog preduzeća obratimo radnicima, ali i svima koji se zanimaju za rad našeg preduzeća.

Nakon ovog saopštenja nećemo ulaziti u dalje prepiske i nećemo odgovarati na razne dopise i saopštenja kojima Sindikalna organizacija Preduzeća pokušava, da li po nalogu pojedinaca ili što je malo vjerovati po sopstvenom mišljenju, na maksimalno nizak način ospori stručnost, trud i napor trenutne Uprave koja posljednjih godinu i nešto muku muči sa naslijeđenim problemima i usput uspijeva da ulaže u Termoelektranu i Rudnik kako bi preduzeće u dogledno vrijeme stalo na „zdrave noge“ i bilo primjer u sistemu ERS.

Sindikalni povjerenici, inače u većem broju istaknuti članovi ili nosioci najviših stranačkih funkcija u raznim političkim stranakama, koje su radnici birali, zaboravljaju da je baš ova uprava preuzela odgovornost kada je pritisak javnosti i građana usled problema sa pepelom bio takav da je Preduzeće bilo pred zaustavljanjem procesa proizvodnje električne energije.

Ovaj nadasve složen problem smo ekspresno riješili, ali i nastavili da rješavamo sve ostale probleme kao što su problemi višedecenijskih višemilionskih sudskih sporova koji su prijetili da izazovu finansijski kolaps Preduzeća, tehničko tehnološki problemi rudnika i termoelektrane na čemu smo i moramo biti ponosni.

Kada smo rješavali navedene probleme gospoda, koja se posljednjih dana brine za stanje u Preduzeću, se nije oglašavala ili se ponekad reda radi radnicima i javnosti obraćala. Mi nastavljamo put ozdravljenja preduzeća, a tu smo i za vas kad god imate konkretne prijedloge i kad su vaše sugestije i kritike opravdane, dobronamjerne i mogu biti od koristi Preduzeću .

Nećemo na podle provokacije, licemjerne, nedolične i nedostojne dopise odgovarati, jer smo zauzeti radovima na remontu  Termoelektrane  kao i drugim tekućim obavezama.

Za Upravu Preduzeća ____________________ v.d. Direktor mr Maksim Skoko,dipl.inž.el