Гдје се изгубио гатачки фудбал? Или, гдје је залутао? Питали смо дијете ФК „Младост“- Вешу Васиљевића

Годинама наши момци и дјеца играју Другу лигу РС. Многи кажу поражавајуће за Гацко, које има привредног гиганта, којег храни крвљу предака и потомака.

Општина из ренте некада је за спорт издвајала око 400 000КМ, од 2021. године 250 000КМ, да би то ове било 300 000.

У чему је проблем?

Изгледа да, ипак, није само новац у питању. Гдје се изгубила љубав према „најважнијој споредној ствари на свијету“ ?

Можда да питамо Роналда или Батистуту ???

Ипак, питаћемо садашњег тренера најмлађих Велибора Вешу Васиљевића, који је одрастао у клубу, играо када нико није хтио или могао, који дуго није играо за новац…Али, давно бјеше, па се можда неки не сјећају. Подсјетићемо их.

Играо је Прву лигу РС, па чак и Премијер лигу БиХ.

Нада постоји, или последња умире- најбројнији су управо пионири и полетарци, њих 2013. годиште и млађи.

Иако, већ двије године у клубу играју само „Гачани“, људи на трибинама опет нема. Нема ни родитеља, каже Веша.

Шта се дешава???

Да чујемо шта он каже…

Разговор препуштамо вашој пажњи…

Антрфиле-подсјећање: Извор- сајт Општине Гацко

Фудбалски клуб “Младост“ Гацко

Први фудбалски клуб у Гацку основан је 1936. године, на иницијативу радничке и студентске омладине. За вријеме Другог свјетског рата, клуб није постојао, а обновљен је 1946. године, али је веома брзо 1952. године престао са активношћу.

Међутим, у Гацку се оснива 1970. године фудбалски клуб који је добио име „Младост“ и све до 1978. године клуб је био члан Херцеговачке зоне.
У периоду од 1978. до 1979. године клуб се такмичио у Регионалној лиги, група „Југ“, а у периоду од 1979. до 1991. године клуб се такмичио у Међуопштинској лиги „Мостар“ и Регионалној лиги БиХ – група „ЈУГ“.

У послијератном периоду, „Младост’’ је наступала у Другој лиги Републике Српске, група „Српско Сарајево“ од сезоне 1995/96. године. У сезони 1998/99. године у групи „Југ“ освојила је прво мјесто и изборила један од својих највећих успјеха, пласман у Прву лигу Републике Српске. У Првој лиги РС, „Младост’’ је дебитовала 1999/2000. године и у тој првој својој години освојила дванаесто мјесто.

ФК „Младост’’ је у новој сезони 2000/01. године освојила седмо мјесто у Првој лиги, а 2001/02. године пето, чиме је тиме стекла право играња од наредне сезоне 2002/03. године у новоформираној Премијер лиги Босне и Херцеговине.

У највишем степену такмичења, „Младост’’ се није прославила, јер је заузела осамнаесто мјесто и већ послије једне одигране сезоне вратила у Прву лигу РС. Након испадања, „Младост’’ се више није враћала у Премијер лигу БиХ.

Све остало је историја…